Calitatea de altadata


Deunazi va povesteam despre directia in care ne indreptam, de fapt nu doar noi romanii am luat-o razna ci intreaga lume iar unul din lucrurile care au luat-o razna rau este calitatea produselor.

De cativa ani nici un produs nu mai are calitatea de odinioara iar asta se intampla din mai multe cauze.

Cea mai importanta cauza este cumparatorul, pentru ca acesta se bucura de un pret scazut sau de alte avantaje care nu exista si cumpara fara sa se intereseze mai mult despre calitatea produsului.

O alta cauza este dorinta vanzatorilor de a face cat mai multi bani si atunci cumpara ce e mai ieftin si mai prost si vinde la pret mare pentru ca ii pune o eticheta cu un brand.

Una din cauzele care au declansat acest trend au reprezentat-o “lupii tineri” care au scos produse extreme de ieftine iar in incercarea de a tine pasul cu acestia astfel incat sa nu piarda teren marii producatori au cautat solutii…si le-au gasit in micsorarea costurilor si scaderea calitatii produselor.

Dup ace toata lumea a vazut ca oamenii tot cumpara desi calitatea era mai mica au zis ca daca tot fac produse de calitate slaba atunci sa il determine pe client sa cumpere mai des pentru a avea vanzari cat mai mari, astfel au inceput sa scoata din ce in ce mai des modele noi, astfel cumparatorul in dorinta lui de a fii mereu in fata si in trend isi cumpara o masina mai noua ca a vecinului, cum sa tina el masina mai mult de 2 ani cand vecinul are masina noua.

Din pacate acest trend nu se va schimba prea curand pentru ca mentalitatea oamenilor/cumparatorilor nu pare sa se schimbe.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: