Insula Pastelui


Insula Pastelui este un varf de ac in mijlocul Pacificului. S-a format in urma unor eruptii vulcanice massive. Timp de milioane de ani pe insula nu au trait decat libelule si pasari. Insula se afla intre Chile si Tahiti si are o forma aproape triunghiulara si o suprafata de 64 mile patrate. Numele de Insula Pastelui vine de la un calator care a “descoperit” insula chiar in ziua de paste, locuitorii insulei ii spun acesteia Rapa Nui.

Pana acum nimic iesit din comun, doar ca pe insula se afla niste statui uriase de roca vulcanica care infatiseaza niste oameni cu fetele si urechile alungite si care nu au picioare. Candva statuile aveau niste “palarii” din roca rosie care cantareau in jur de 10 tone. Acum pe insula se mai afla in jur de 900 de astfel de statui numite “moai”. Statuile sunt asezate cu fata catre interiorul insulei.

Mare parte a artefactelor au fost distruse de catre misionarii care au venit sa “ajute” populatia, astfel ei au convertit locuitorii la crestinism si au distrus mare parte a placutelor Rongo-rongo, placute care contineau informatii despre populatia nativa a insulei si despre istoria acesteia.

Pe insula se poate ajunge doar cu avionul din Chile.

Pentru mai multe detalii vizitati acest site.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: