Jocul lui Ender


Pentru a dezvolta o buna aparare impotriva urmoatrului atac al unei rase extraterestre, guvernul “creeaza” copii geniu si ii antreneaza ca si soldati. Un baietel extraordinar, Andrew “Ender: Wiggin locuieste cu parintii lui, cu fratele lui sadic si cu persoana pe care o iubeste cel mai mult pe lume, sora lui Valentine. Peter si Valentine au fost amandoi candidate pentru programul de instruire a soldatilor darn u s-au dovedit a fi potriviti. Tanarul Wiggin este cel recrutat pentru a merge la Scoala de Lupta care orbita in jurul Pamantului.

Abilitatile lui Ender il transforma intr-un lider in scoala si respectat in camera de lupta, unde copii se “joaca” de-a razboiul in conditii de gravitate zero. Desi traieste intr-o comunitate artificiala de tineri soldati Ender sufera de izolare, din cauza rivalitatatii colegilor, presiunii profesorilor si de o frica cutremuratoare de extraterestrii invadatori. Printre chinurile sale launtrice se numara frica de a deveni crud ca fratele sau pierderea devotamentului fata de sora lui.

Este Ender generalul pe care il asteapta Pamantul? Totusi ender nu este singurul rezultat al experimentelor genetice. Razboiul cu Gandacii se desfasoara de peste o suta de ani si cautarea generalului potrivit cam tot atunci a inceput. Cei doi frati ai lui Ender sunt la fel de iesiti din comun ca si fratele lor dar in feluri diferite. In ei trei se regasesc abilitatile necesare pentru a reface lumea. Daca este asa Pamantul va supravietui.

Aceste note ale editurii prezinta doar actiune din roman si il prezinta mai mult ca un roman fantasy pentru copii, poate ca asta si este dar este o carte esentiala pentru a intelege ce se intampla in “ Vorbitor in numele mortilor, Xenocid si Copii Mintii”. Acesata carte iti deschide apetitul pentru cartile urmatoare care sunt mult mai mult decat doar un roman fantasy.

Cartile le puteti gasi la Editura Nemira.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: